Hoppa till innehållet

30 sep 2024

Frågor och svar för dig som kund i Didner & Gerge

Med anledning av att D&G blir en del av Carnegie, har vi samlat svar på frågor om ditt sparande.

Didner & Gerge blir en del av Carnegie Fonder och det har blivit dags att hälsa alla andelsägare varmt välkomna till oss.

Carnegie Fonder grundades 1988 och har sedan dess, i likhet med Didner & Gerge, erbjudit aktivt förvaltade fonder. På Carnegie Fonder lägger vi stor vikt vid att investera långsiktigt, göra våra egna analyser, ta våra egna beslut och att vara en engagerad ägare – allt för att sätta andelsägarnas intressen i första rummet.

De sex fonder som tidigare ingått i Didner & Gerges utbud kommer att förvaltas av samma skickliga förvaltare som tidigare, men i Carnegie Fonders regi och med ändrade fondnamn.

Under en övergångsperiod kommer didnergerge.se finnas kvar för inloggning och för fondinformation. Senare i höst kommer du i stället att hänvisas till www.carnegiefonder.se. Gå gärna in på vår hemsida redan nu om du vill läsa mer om oss och ta del av våra marknadskommentarer.

Du behöver inte göra någonting, men vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss på 08-12 15 50 00 eller till spara@carnegiefonder.se.

Hjärtligt välkommen till Carnegie Fonder!

LÄS MER: "Carnegie blir en en långsiktig, trygg hamn"

LÄS MER hos Carnegie Fonder

Hur påverkar det här mitt sparande i Didner & Gerges fonder?

Som kund i våra fonder behöver du inte göra något. Du disponerar ditt sparande som vanligt och blir kund hos Carnegie Fonder, som förvaltar Didner & Gerges sex fonder från och med den 10 oktober.

Vad händer med mina Didner & Gerge-fonder?

Didner & Gerge-fonder får nya namn men behåller sin tidigare inriktning. Alla sex D&G-fonder finns kvar och blir en del av Carnegie Fonders utbud. Förvaltarna flyttas över till Carnegie Fonder.
Läs mer: Samma fonder men nya namn

Vart ska jag vända mig om jag har frågor?

Som kund i D&G behöver du inte göra någonting, men vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Carnegie Fonder på 08-12 15 50 00 eller till spara@carnegiefonder.se.

När är affären klar?

Den 1 oktober blir Didner & Gerge ett dotterbolag i Carnegie-koncernen. Den 10 oktober fusioneras Didner & Gerge med Carnegie Fonder.

Blir det köp- och säljstopp i Didner & Gerges fonder när affären ska genomföras? 

Fonderna kan behöva stängas under en kort period. En tillfällig stängning av fonderna innebär i praktiken att order om försäljning och inlösen utförs med några arbetsdagars fördröjning. Detta kommer troligen att ske under en begränsad period kort innan månadsskiftet november-december. 

Vi kommer att uppdatera informationen här på hemsidan löpande. 

Vad är bakgrunden?

Didner & Gerge Fonder köps av Carnegie, som är Nordens ledande finansiella rådgivare och kapitalförvaltare. Didner & Gerge Fonder fusioneras med Carnegie Fonder, som är en del av Carnegie.

Vilka är Carnegie och Carnegie Fonder?

Carnegie arbetar med finansiell rådgivning och kapitalförvaltning och har 800 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Carnegie Fonder är ett fondbolag som startade 1988. Precis som Didner & Gerge Fonder erbjuder Carnegie Fonder aktivt förvaltade aktiefonder, men också räntefonder och blandfonder.

LÄS MER hos Carnegie Fonder

Läs nyheten om att Didner & Gerge lämnar över till Carnegie Fonder här.