Hoppa till innehållet

09 sep 2024

Gustav dyker på djupet i nordiska bolag

Gustav Andersson jobbar sedan några månader som aktieanalytiker tillsammans med förvaltarna i team Norden. Han har en master i redovisning och finansiell styrning från Handelshögskolan i Stockholm.

Hur och när började ditt aktieintresse?

Jag har haft turen att få prova på flera sidor av branschen, från att vara rådgivare, till att investera i små och medelstora privata företag i Norden. Det var under perioden jag började jobba med aktier som jag insåg vilken fantastisk möjlighet det är att få dyka djupt in i olika företag och deras respektive industrier, samt att få lära mig av personer som är mycket mer erfarna än jag själv. Att kunna analysera ett bolags affärsmodell, förstå dess konkurrenslandskap, värdekedja, kunder osv., och slutligen avgöra om det är en bra investering är något som verkligen fångade mitt intresse. Det är just resan, att samla insikter och fatta investeringsbeslut för att skapa god avkastning, som jag brinner för – och det är otroligt givande att få följa resultaten av de besluten över tid.

Vad var det som lockade dig med tjänsten hos Didner & Gerge?

Jag lockades framför allt av Didner & Gerges investeringsstil som värde- och kvalitetsinvesterare. Dessutom är det anrika varumärket som Henrik och Adam tillsammans med teamet har byggt upp genom åren en stark attraktion.

Du jobbar ju i team Norden, är det några särskilda bolag eller sektorer som du tycker är extra intressanta?

Jag arbetar som generalist och fungerar som bollplank för förvaltarna i både Aktiefonden och Småbolagsfonden. Jag har tidigare erfarenhet från sektorer som försäkring, serieförvärvare och online classifieds, så jag har en viss förkärlek för bolag inom dessa områden. Just nu tittar vi extra noga på konsumentbolag av olika karaktärer, då det bör uppstå goda investeringsmöjligheter när konsumenten är uträknad.

Som relativt ny aktieanalytiker på Didner & Gerge, vad ser du mest fram emot?

Jag ser fram emot att lära mig så mycket som möjligt av förvaltarteamet och att stötta dem i deras arbete. Min målsättning är att bidra till att skapa värde för våra andelsägare.

Läs mer om våra fonder med svensk och nordisk inriktning D&G Aktiefonden och D&G Småbolag

Gustav Andersson, aktieanalytiker på Didner & Gerge