Hoppa till innehållet

21 aug 2024

Samma fonder men nya namn

Didner & Gerges fonder kommer att få nya namn men ha samma inriktning som tidigare. Detta meddelar Carnegie Fonder. När affären är godkänd av Finansinspektionen kommer alla våra fonder att ingå i Carnegies fondutbud.

I juni meddelades att Didner & Gerge AB har köpts av Carnegie Fonder. När affären är godkänd av berörda myndigheter ska Didner & Gerge Fonder fusioneras in i Carnegie Fonder. 

Didner & Gerge Fonder och Carnegie Fonder har snarlika förvaltningsfilosofier, med koncentrerade portföljer och fokus på långsiktiga investeringar i välskötta bolag. Planen är därför att de sex fonderna ska fortsätta att förvaltas i princip som tidigare. Fusionen i sig innebär ingen förändring av fondernas placeringsinriktning eller förvaltning.

Förutsatt myndigheters godkännande är planen att de förvärvade fondernas namn justeras så som visas i tabellen här nedan.

Nya namn för Didner & Gerges fonder när Carnegie tar över

-   “Vi kommer att använda förkortningen D&G i de tre fonder som liknar tre av Carnegie Fonders befintliga fonder. På så sätt vill vi undvika att de blandas ihop samtidigt som vi kan fortsätta nyttja det unika i namnet Didner & Gerge, som sedan länge är ett känt och respekterat varumärke”, säger Peter Gullmert, chef för försäljning och affärsutveckling på Carnegie Fonder.

De tre andra fonderna har inga direkta motsvarigheter hos Carnegie Fonder och får därför “förnamnet” Carnegie. 

 

Läs Henrik Didners tankar kring att lämna över sitt livsverk

FRÅGOR OCH SVAR

Hur påverkar det här mitt sparande i Didner & Gerges fonder? 

  • När affären är godkänd av berörda myndigheter är du välkommen som kund hos Carnegie Fonder. 
  • Du behöver inte göra något nu, utan kommer bli informerad när det är dags. Självklart disponerar du ditt sparande som vanligt till dess, och därefter.

Vad har hänt?

  • Didner & Gerge har köpts av Carnegie, som är Nordens ledande finansiella rådgivare och kapitalförvaltare. 
  • Affären inväntar godkännande av myndigheter.
  • När godkännandet är klart kommer Didner & Gerge Fonder att slås samman med Carnegie Fonder, som är en del av Carnegie.  

Vilka är Carnegie och Carnegie Fonder?

  • Carnegie arbetar med finansiell rådgivning och kapitalförvaltning och har 800 anställda.
  • Huvudkontoret ligger i Stockholm.
  • Carnegie Fonder är ett fondbolag som startade 1988.
  • Precis som Didner & Gerge Fonder erbjuder Carnegie Fonder aktivt förvaltade aktiefonder, men också räntefonder och blandfonder.

 

Vi kommer att uppdatera hemsidan löpande med mer information. Om du har frågor under tiden är du varmt välkommen att kontakta oss på marknad@didnergerge.se.